Duyurular

Ahmet Türk'ten Rektör Ağırakça'ya Ziyaret 24-12-2014

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı makamında ziyaret etti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol ve Genel Sekreter Ahmet Zirek’in de eşlik ettiği ziyarette, Mardin Artuklu Üniversitesi’nin şehrin ekonomik, sosyal, akademik ve kültürel hayatına katkı sağlayan çalışmalarda çok etkin bir rol oynadığına vurgu yapıldı. Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, Rektör Ahmet Ağırakça’yı yeni görevinden dolayı tebrik ederek, bu atamanın şehrin kalkınmasında ümit edilen katma değeri oluşturacağına inancının tam olduğunu ifade etti. Ahmet Türk, Mardin’in sahip olduğu kültürel ve sosyal yapısı itibariyle diğer şehirlere nazaran daha farklı bir yerde konumlandırılması gerektiğini dile getirerek şehrin daha da yaşanılabilir hale gelmesi için üniversitenin de söz sahibi olacağı bir şehircilik anlayışının yerleştirilmesi gerektiğini belirtti.


Üniversitelerin evrensel değerlerin oluşturulduğu, üretilerek geliştirildiği ve yayıldığı kurumlar olduğuna vurgu yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ağırakça, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu bölgede yaşayan farklı etnisite, diller ve dinler arasındaki kardeşliğin inşa edici rolünü üniversite olarak daha da pekiştireceklerini ve bunun bölgede kalıcı bir etki yapacağını kaydetti. Ağırakça, "Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Derik ve Mazıdağı ilçelerimizde de ekonomik ve tarımsal özelliklerine uygun yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak için Mardin Artuklu Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksekokulları açmanın zaruriyetine inanıyoruz. Nitekim bölgede madencilik ve Zeytincilik ekonomik açıdan büyük bir potansiyel taşımaktadır" dedi.


Yaşanan barış sürecinde Mardin Artuklu Üniversitesi’nin kilit bir rol oynadığına da değinen Ağırakça, üniversitesinin bölge halkının huzur ve barışına katkı yapacak her türlü akademik desteği sağlamayı sürdüreceği vurgusuna yer vererek bölgenin çok çeşitli lisan ve kültürünü bilimsel etiği esas alarak, en güzel haliyle canlandırıp hayat bulması için, çaba göstereceklerini bildirdi.
Üniversite yerleşke alanına içme suyu hattının çekilmesi noktasında Mardin Büyük Şehir Belediyesi’nin çalışmalara başlayacağının ele alındığı ziyarette, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Başkan Ahmet Türk’e telif kitaplarından bir kısmını hediye etti.

TV PROGRAMLARI

  • Rektörlerden Darbeci Baskısı
  • Ahmet Ağırakça
  • KURAN'DA MÜSLÜMAN ŞAHSİYETİ
  • Filistin Bizim İçin Ne İfade Ediyor?
  • Seyyid Kutup / Fizilal'il Kur'an 03/03
  • Ramazan Her Yönüyle Oruç Mevsimine Girmektir! - Saliha Erdim I Konuk: Ahmet Ağırakça
  • ماهو رأي الأتراك بترحيل السوريين من تركيا ! الرأي الحقيقي للأتراك !
  • حقيقة مهمة لا بد أن يعرفها الشعب السوري و الشعب التركي